TAJS R.I.P.
R.I.P. Tajs
Så kom den længe frygtede dag, dagen hvor vi måtte følge tajs til regnbuebroen.

 (broen som fører vores elskede kæledyr til et land hvor græsset er eviggrønt, og ingen lider nød, her mødes de med deres dyrevenner, der lige som dem selv er blevet forløst for de pinsler og dårligdomme de havde her på jorden, så alle er glade og der mangler aldrig mad eller friskt vand i landet på den anden side af regnbuebroen, og alle har her et sorgløst liv i al evighed)


www.petloss.com/rbdanish.htm
elsket og savnet R.I.P.
Tajs havde i juledagene fået et sår på det ene øre, d.28/12 begyndte det og klø så meget så han var nødt til at få en skærm på, vi havde selvfølgelig også givet Tajs smertestillende medicin, da Tajs havde fået skærmen på kunne vi se hvor dårligt han så, han kunne slet ikke færdes med den på     -det blev tydeligt at han slet ingenting kunne se !!    -han havde blot været rigtig god til at navigere ud fra hukommelsen og fornemmelserne :-/     vi ringede til dyrlægen og aftalte en tid, vi skulle så tænke lidt over om han skulle behandles for øret (evt operation) eller om det skulle være det sidste besøg            
                      -tænke tænke græde græde tænke græde græde tænke !
      
 vi var ikke 100 % afklarede da vi ankom til dyrlægens p.plads, vi havde taget Speedy med som støttepædagog til Tajs og Speedy skulle selvfølgelig lette ben og markere at han havde været der, så selvfølgelig skulle Tajs gøre ligesom sin lille ven 
   
   -men nu blev tingene sat i relief !!   Tajs kunne faktisk ikke løfte det ene bagben så højt som han gerne ville og var derfor ved at falde da han ville lette ben !!

Nu så vi at Tajs´s tilstand var blevet så dårlig som vi havde lovet hinanden aldrig og udsætte vores elskede dyr for !!    at han ikke kunne se så meget gjorde det svært for os alene og sige at han ikke skulle leve mere, for han plejede jo at være en glad hund, men at han nu heller ikke kunne lette ben mere pga sin fremskredne gigt i alle fire ben (som han iøvrigt har fået metacam /smertestillende for i et stykke tid)  overskred vores grænse for hvad der er et godt og værdigt hundeliv.
Beslutningen blev truffet og det måtte så være Tajs´s sidste dyrlægebesøg !!   

Det var hårdt og svært, vi skulle sige farvel til vores elskede Tajs    -Tajs som havde været vores døtres fortrolige i deres teenagetid, Tajs som var vores 1. agilityhund,  Tajs som var Mormors trofaste og kærlige ven i en svær tid, Tajs som var børnebørnes yndlingshund da de var små (han lignede jo de velkendte legetøjshunde),

        *** Tajs var Tajs, en charmerende, glad og kærlig hund med sin helt egen personlighed *** 

Tajs som bare altid var så glad og kærlig og som havde været en stor del af vores familie i 14 år !!   

Men netop derfor skyldte vi ham jo også at tage hånd om hans liv, og skåne ham for yderligere lidelser.   

Vi gik ind i klinikken og Tajs gik glad rundt og snusede, dyrlægen forberedte os på hvad der skulle ske og vi fulgte Tajs ind i konsultationen, Speedy var selvfølgelig med, Tajs tog godt imod medicinen (han plejer ellers at bide fra sig når han skal stikkes) men denne dag var han anderledes og stadig glad.  Da han havde åndet ud så han stadig glad ud, så vi er sikre på det var den rigtige dag vi fulgte ham til regnbuebroen.              
Vi kørte en tur ud til en lille skov og gik med de 4 pudler og der stod en lille forfrossen morgenfrue i fuld blomst, det så mærkeligt ud som den stod der og blomstrede d.28/12, jeg opfattede det med det samme som et signal på at alt nu var som det skulle være !!        
                                                            Æret være mindet om Tajs ***  
den lille forfrosne morgenfrue stod i al sin pragt d.28/12 -og blev for mig et symbol på at vi havde gjort det rigtige, og at Tajs nu var hvor han skulle være ***
unge Tajs
Tajs er vores beagle, sjov , sød, charmerende og indimellem temmelig underholdende :-))   Tajs har, og har altid haft, sine helt egne meninger om "dette og hint" samt livet i al almindelighed !!  hvad der ikke kan fortælles af sjove historier om Tajs er ikke småting, det kunne fylde en hel bog på mange sider :-)) Tajs har løbet agility og været meget glad for det, de første 6 år han løb gjorde han det på sine egne præmisser, det var Pouls agilityhund, meget ofte løb Poul en bane og Tajs en anden    -hvis altså ikke der lige kom et harespor på tværs af Tajs´lugtesans,  for så fulgte han bare det ! og det førte jo som oftest ud af banen :-)),    hvad der skete ved vi hvist ikke helt, men da Tajs var 8 år, og vi faktisk havde opgivet at løbe agility med ham, løb han pludselig fint og meget opmærksomt ved siden af Poul !!  det kunne altid høres når Tajs var på banen for han gøede altid når han var glad, og det var han ved hver en forhindring han forcerede !! 
Tajs´agilitykarriere gik forrygende fra han var 8 år,  han avancerede fra klasse 1 til klasse 3 på under et år !! han var med i Fioniacupfinalen,  var med i EO-08 og kvalificerede sig også her til finalen !!
Tajs deltog også i "årets hund finalen" 2007  :-))
     
Tajs som ung, ca 5 år, fine flotte farver !!
senior Tajs
Tajs kom til at løbe seniorklasse fra han var 11 år, han vandt rigtig mange klasser, han blev også klubmester samme år !!  og blev nr to i "årets seniorhund" i DCH. Det kan godt være Tajs var lang tid om helt at finde samarabejdets glæde, men da han så fandt den blev det så også en rigtig stor og ægte glæde for ham :-)))
Nu er Tajs gået på agility-pension, han har desværre fået gigt i sine forben og så må det jo gøre ondt når man lander efter et spring.
Tajs nyder sit otium, han hygger sig, er altid med på gåture, følger stadig gerne et spor (men knap med så meget fart mere  -nu må harerne altså lige vente lidt på ham),  når vi er afsted til stævner er det tit at Tajs foretrækker og holde weekend hos mormor, der bliver man jo som bekendt godt forkælet og Tajs nyder og få hele mormors opmærksomhed selv, og elsker når mormor tager frakke og hundesnor frem, så stråler han som en sol.
Tajs er vores hyggelige seniorhund, og vi ville nu ikke have undværet alle de finurligheder og sjove oplevelser han har givet os 🙃 😀 

| Svar

Nyeste kommentarer

22.05 | 17:37

Min kontakt til Love for Poodles førte ikke til noget, så jeg vil meget gerne om du vil sætte mig på listen for returhunde, en hanhund, mellempuddel.

14.05 | 10:48

Hvordan kommer jeg i forbindelse med jer? Jeg har sendt en e-mail , men den kom tilbage. Hanne Eicica skrev at I havde en retur han hvalp.

07.05 | 12:33

Kære Poul og Eva
Jeg så på en facebookgruppe for dyrlægestudernde at i har Nikko som leder efter nyt hjem. Vi er interesserede i ham hvis han stadig er ledig

21.03 | 06:54

Hej Eva og Poul
Vi søger en brun tævehvalp her i foråret/sommer 2022. Har I mon hvalpe nu eller i vente
venlig hilsen
Ulla